Hvordan kommunisere bærekraftstiltak på en destinasjon?

SITE har inngått samarbeid med kommunikasjonsbyrået Awake, for å utarbeide et verktøy som hjelper til med strategisk kommunisere en destinasjons bærekraftstiltak.

Hvordan kommunisere bærekraftstiltak på en destinasjon?

Trysil er pilot for å utarbeide en nasjonal metode for en destinasjons bærekraftskommunikasjon, men modellen skal utarbeides både for store og små reisemål. Gjennom workshops og bedriftsundersøkelser har vi kartlagt hvilke områder innenfor bærekraftig utvikling som er viktige for Trysil, og vi har valgt ut en hjertesak som vi skal løfte frem i vår kommunikasjon. Verktøyet vil hjelpe til med å kartlegge alle tiltak som er gjort, finne sammenheng mellom hjertesaken og andre viktige bærekraftsområder, finne et godt fundament og sikre budskapet, samt å konseptualisere hvordan man kan ta ut bærekraftstiltak i Trysils kommunikasjon. Det gjøres mange bærekraftstiltak i reiselivet, og vi må klare å få frem det som gjøres og bruke dette til å bygge reisemålets merkevare. Dette er et banebrytende arbeid, som vil være til stor hjelp for destinasjoner i både Norge og Sverige.

Slik kommuniserer Trysil bærekraft

05 november 2021

Trysil har hatt merket for Bærekraftig reisemål siden 2013, og gjør veldig mange gode tiltak for å bli et mer bærekraftig reisemål.

Reiselivsstrategi i Femund Engerdal

15 april 2021

Destinasjon Femund Engerdal har ny reiselivsstrategi #Ekte villmark.  Her arbeides det med og skape flere kommersielle produkter i Femund Engerdal.