Trysil Food Fest

Trysil Food Fest

Mat er et satsningsområde i SITE III

I oktober 2021 ble Trysil Food fest arrangert og gjennomført for første gang i regi av Trysil restaurantforening. Under matfestivalen var det ønskelig å vise frem lokalmattilbudet, samt by på mer eksotiske matvarer. Matfestivalen foregikk over en hel helg og gikk over all forventning. Det anslås minimum 10.000 besøkende gjennom helgen. Flere boder gikk tom for mat allerede første dag, og mange måtte hjem for å produsere mer mat natt til lørdag. Med andre ord, en stor suksess!

I tillegg var det musikkinnslag fra forskjellige lokale artister. «Trysils beste juniorkokk» stod også på programmet, også det ble en stor suksess.


Fremme skandinavisk matkultur

–Skandinavisk matkultur er et satsningsområde i SITE III, forteller prosjektleder kompetanse i SITE III, Bjørn Ekenes Olsen. Hensikten er å fremme den skandinaviske matkulturen som en attraksjon i fremtiden og hvor mat blir en del av den helhetlig opplevelsen innen besøksnæringen. Målet er at fremtidige besøkende faktisk vurderer matopplevelsen som et kriterium på lik linje med andre attraksjoner i regionen og at dette bidrar til å styrke mangfoldet av attraksjoner.

–Det har vært viktig med kvantitet, men samtidig å opprettholde kvalitet på festivalen, fortsetter Ekenes Olsen. På sikt er det et mål at lokale og regionale produsenter, leverandører og tilbydere i større grad dominerer festivalen og dermed gjør den unik i forhold til evt. andre tilsvarende festivaler.

–Midlene som er gitt som tilskudd til festivalen er i betydelig grad gått til relativt varige investeringer, og målet her har vært at dette skal bidra til at det skal bli enklere å gjennomføre dette i fremtiden uten at gjennomføringen blir avhengige av offentlige tilskudd. Dette vil gjøre festivalen mindre sårbar. Så langt ser det veldig bra ut. Det er et mål at Trysil Food fest skal bli et årlig innslag. Neste års festival er allerede tidfestet til helga i uke 40.

Grensekomiteen Innlandet

23 oktober 2023

Under hösten arrangerades en studietur på temat Hållbar Besöksnäring i Nordnorge, där alla fyra SITE-kommuner var representerade med destinationsledare och kommunledning.